Ας δούμε μια παραλλαγή μιας παραδοσιακής Γαλλικής Κολοκυθόσουπας, όπου αντί για πατάτα όπως συνηθίζεται, θα χρησιμοποιήσουμε Τοπιναμπούρ (Αγκινάρα της Ιερουσαλήμ) για να ενισχύσουμε τα θρεπτικά συστατικά της κολοκύθας με Σίδηρο, πολλές Βιταμίνες και Ινουλίνη για την καλή υγεία του εντέρου!
Περισσότερα για τα οφέλη του Τοπιναμπούρ εδώ
Κολοκυθόσουπα με Τοπιναμπούρ
Για 6 περίπου άτομα
Θα χρειαστούμε:
2 περίπου κιλά λαχανικά στο συνολό τους
Ιδανικά 1 κιλό ξυμένη Κολοκύθα (η πορτοκαλί δίνει πιο γλυκιά γεύση)
1 μεγάλο Κρεμμύδι
2-3 σκελίδες Σκόρδο
5-6 βολβούς Τοπιναμπούρ
250 γρ Καρότο
250γρ Πιπεριές διάφορες
2 λίτρα Νερό
Ελάχιστό Ελαιόλαδο (μπορεί να παραληφθεί)
Αλάτι, Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο
Παρασκευή:
Κόβουμε σε φέτες Καρότα, Τοπιναμπούρ, Κρεμμύδι και Πιπεριές και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με την κολοκύθα 40-45 λεπτά.
Αφού βράσει το περνάμε απο μπλέντερ ή χρησιμοποιούμε ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσουμε και να δώσουμε βελουτέ υφή στη σούπα μας!
Στο τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και αν θέλουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Είμαστε να έτοιμοι να σερβίρουμε και να ξαφνιάσουμε ευχάριστα τους καλεσμένους μας με το υπέροχο πορτοκαλί χρώμα, τη βελουτέ υφή και τη γλυκιά γεύση, λόγω και του Τοπιναμπούρ, της σούπας μας!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Απάντηση