Τρόπος Παρασκευής: Αδειάζουμε το μείγμα του φακέλου “Mείγμα για Φαλάφελ” σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 300-320ml νερό και 3 κ.σ ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι & αλλά μπαχαρικά της αρεσκείας μας εάν θέλουμε. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα 10-15 λεπτά να φουσκώσει. Πλάθουμε και τηγανίζουμε ή ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε 1κσ ελαιόλαδο επιπλέον για το ψήσιμο στο φούρνο.
Σως ταχίνι
- 200 γρ. ταχίνι (περίπου μία κούπα)
- 200 ml νερό (3/4 κούπας) χλιαρό νερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σως Γιαουρτιού
- 200 γραμ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα σκόρδο αποξηραμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Σαλάτα Καλοκαιριού
- ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα
- μαρούλι
- μαιντανό
- φρέσκο κρεμμύδι
Σαλάτα Χειμώνα
- λάχανο κόκκινο και λευκό ψιλοκομμένα
- καρότο στον χοντρό τρίφτη
- σέλερι
- μαιντανό
- κόλιανδρο
Μπορείτε να αγοράσετε Αράβικες πίτες ή να φτιάξετε τις δικές σας!
για 10 αραβικές πίτες
- 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι +2 κ.σ. για το ζύμωμα
- 2/4 φλιτζανιού νερό
- 1 κ.γ ξερή μαγιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τσιμπιά ζάχαρη
- αλάτι
Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες τηγανιτές!
Επίσης στις σαλάτες προσθέστε dressing και αλάτι ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Καλή σας όρεξη!
Απάντηση